€ 7,78 € 9,41 incl.
Levertijd: 6-11 werkdagen
(0)
Dermaplast Active kinesiotape beige
UPC: MSMT_T2 941665
EAN: 4052199274553

DermaPlast® Active Kinesiotape is een therapeutische tape voor gewrichten, ligamenten en gekwetste of gespannen spieren, zonder bewegingsbeperking. De katoenstructuur van de kinesiologische tape zorgt voor optimale rekeigenschappen en heeft een hoog draagcomfort. De tape hecht goed doormiddel van de ademende acrylaatlijm. Bevat geen latex en kan altijd worden gedragen. De kinesiotape is waterbestendig, goed ademend en luchtdoorlaatbaar. 

De tape wordt geleverd inclusief uitvoerige gebruiksaanwijzing met duidelijke stapsgewijze tape-instructies (ondersteund met afbeeldingen) voor toepassing bij klachten in het handgewricht, het kniegewricht, het schoudergewricht en het spronggewricht en voor klachten in de nekspieren en in de onderste wervelkolom. 

De DermaPlast® Active kinesiologische tapes zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. De technische kwaliteit is identiek bij alle tapekleuren.

•    Geschikt voor gewrichten en banden, spierletsels en gespannen spieren
•    Zonder bewegingsbeperking
•    Optimale rekeigenschappen en hoog draagcomfort
•    Goed hechting d.m.v. ademende acrylaatlijm
•    Bevat geen latex en kan altijd worden gedragen
•    Waterbestendig, goed ademend en luchtdoorlatend
•    Inclusief gebruiksaanwijzing met gedetailleerde tape-instructies
•    Kleur: beige
•    Formaat 5 cm x 5 m

Toepassing
De kinesiologische tape voor gewrichten en banden, spierletsels en gespannen spieren.

Samenstelling
95 % katoen  
5 % elastaan

Gebruik
Gebruiksaanwijzing lezen en in acht nemen.
1. Bepaal vermoeide en pijngevoelige spieren. Bij moeilijk bereikbare lichaamsplaatsen is het handig de tape met behulp van een andere persoon aan te brengen.
2. De huid moet schoon, vetvrij en droog zijn om te voorkomen dat de tape vroegtijdig loslaat.
3. Om de hechtkracht te verhogen, dient de tape op de naakte huid worden gekleefd en moeten haren worden verwijderd voordat de tape wordt aangebracht.
4. Wij adviseren de huid vóór het gebruik van de DermaPlast® ACTIVE kinesiologische tape met vetoplossende middelen te reinigen.
5. Om de tape optimaal aan te brengen, moet u door aftasten of aanspanning van de spieren het spierverloop bepalen.
6. Let erop dat er geen vouwen in de tape of in de huid onder de tape aanwezig zijn, omdat dit tot blaren kan leiden. Dit moet altijd worden vermeden.
7. Afhankelijk van de indicatie wordt de tape met of zonder rek vastgeplakt en uitgestreken, om de warmtegevoelige lijmlaag te activeren. Belangrijk: de band moet altijd vanaf de basis naar het einde van de tape resp. van het midden van de tape naar buiten worden gestreken! Nooit omgekeerd!
8. De acrylaatlijm wordt door warmtewerking (tape vastwrijven of opgewarmde handdoek erop leggen) geactiveerd, waardoor de lijmwerking begint. De structuur van de tape is zodanig dat de ademing van de huid en het vochttransport meestal nauwelijks wordt belemmerd. In afzonderlijke gevallen kan echter korte tijd (10 tot 20 minuten) jeuk ontstaan. Als de jeuk langer dan 30 minuten duurt, adviseren wij de tape te verwijderen. Rol of trek de tape daarvoor in haargroeirichting en in een kleine hoek langzaam eraf, zodat de huid niet wordt opgetild en huidirritaties worden vermeden. Het kan handig zijn de huid achter de reeds afgerolde kant van de tape met een vinger te rekken. TIP: een ‚zachte‘ methode is de tape met een lijmoplossend middel ca. 1-2 minuten in te weken en dan zoals hierboven beschreven te verwijderen. De tape dient niet met een ruk te worden afgetrokken!
9. De tape moet bij het zwemmen, baden en douchen niet worden verwijderd! Droog de natte tape daarna bijv. met een föhn op de laagste stand. De tape mag niet droog worden gewreven, omdat deze dan van de huid zou kunnen loskomen!

Waarschuwingen
Zwangere vrouwen moeten voor het aanbrengen van de tape een arts raadplegen.
Bij het aanbrengen van de tape mag de huid niet worden afgebonden. Breng de tape losjes aan!
Als door het aanbrengen van de DermaPlast® Active kinesiologische tape langer aanhoudende huidirritaties, d.w.z. van meer dan 30 minuten, zoals jeuk, rode plekken of uitslag ontstaan, moet de tape direct volgens de instructies in de handleiding worden verwijderd. Neem hiervoor eventueel contact op met een arts.
Breng geen tape aan op verse wonden, trombosen
en bij neiging tot huidallergieën of huidafwijkingen.
Gebruik de tape niet in combinatie of afwisselend met andere beha

Unieke product code (UPC)MSMT_T2 941665
Prijs (excl. BTW)€ 7,78
Prijs (incl. BTW)€ 9,41
BTW hoog (21%)€ 1,63
Beschikbaarheid Levertijd: 6-11 werkdagen
Beschikbaarheid niveau 3
Categorie Baby en peuter
Manufacturer product code 5220420
Google product type Sport verzorging
Conditie New
Gewicht 0.1
EAN 4052199274553
Merk DERMAPLAST
Aantal beoordelingen 0

This product does not have any reviews yet - be the first to write one.