Complete set 7 x 10 ml

SKU: T2 875364

Levertijd: 1-5 werkdagen

€ 73,41

Excl. BTW: € 67,35

Productbeschrijving

Seven Essentials Complete set 7x10ml

De Seven Essentials zijn niet zomaar remedies. Ze hebben heel veel te maken met de ‘Oerbron’, en daardoor kunnen ze enorm heftig werken. Nu is ‘Oerbron’ misschien voor sommigen een wat vaag begrip en het is niet zo gemakkelijk uit te leggen. Eigenlijk komt het erop neer dat er geen woorden zijn om dit begrip uit te drukken. Om toch een poging te wagen: het gaat om de beschaving vanuit de kern. Vanuit de Bron. Nogmaals: dit zijn alleen maar woorden en de Seven Essentials gaan veel verder dan dat.

Micha Meuwessen adviseert dan ook om bij het kiezen van deze remedie vooral gebruik te maken van je gevoel. Hij heeft deze remedies gemaakt omdat hij zag dat de wereld heel snel achteruitholt doordat mensen steeds minder beschaving kennen. Dat leidt er volgens hem toe dat er roofbouw wordt gepleegd op de aarde en misbruik wordt gemaakt van haar gulle gaven. De leefomgeving van alles wat zich op de aarde bevindt wordt vergiftigd. Micha ziet het daarom als de hoogste prioriteit dat er bewustwording op gang komt – een bewust- wording die je als mens in essentie al bij je draagt maar die wakker moet worden.

Een mooi voorbeeld is een vergelijking tussen het vormgeven van je leven en het bouwen van een huis. Voor het laatste zorg je dat je de juiste bouwmaterialen voorhanden hebt, zoals beton en specie. Behalve de muren en de ramen is het ook belangrijk dat je er een dak op plaatst. Als het huis klaar is kun je graffiti gebruiken om de buitenmuren vol te kliederen of je brengt een subtiele laag verf aan. Het is een keuze. Zo kun je je leven opbouwen met alles wat daarin nodig is om te functioneren in de maatschappij: een opleiding, werk, je familie- en vriendenkring. Je kunt daaraan toevoegen dat je vloekend door het leven gaat of dat je altijd een warm woord voor de ander overhebt. Er is altijd een keuze.

Micha pleit ervoor om terug te gaan naar de fundering van de mensheid, dat is de plek waar ook innerlijke beschaving en innerlijke wijsheid in thuishoren. Kennis is overal aanwezig, maar het is de kunst om deze te concretiseren, om deze een vorm te geven. Kennis zorgt voor de aanleg van verschillende verbindingen in je hersenen zodat daar cellen gaan samenwerken. Want je hebt verbindingen nodig om kennis te bevatten.

Een voorbeeld van de werking van een van de Seven Essentials is die van de Taj Mahal, die voor innerlijke compassie staat. Als je ziet hoe mensen met elkaar omgaan, dan valt het je op dat wie iets voor een ander doet, daar meestal een wederdienst voor verwacht. Dit patroon speelt zich vaak zelfs op een onbewust niveau af. ‘Voor niets gaat de zon op’ is een gevleugeld gezegde. Volgens Micha zijn we hierin voorbij geschoten aan ons doel als mens. Zo repareren we scheuren in het huis terwijl we eigenlijk de fundering zouden moeten aanpakken. Deze diepe gedachten brachten Micha ertoe om de Seven Essentials te maken. En het is naar zijn idee de hoogste tijd, want waarden en normen brokkelen in hoog tempo af. Zo erg dat de mensheid bezig is met zelfvernietiging. Er zijn haat, onbegrip en gebrek aan passie.

Het viel Micha op dat als hij aan mensen vroeg of ze plezier hadden in hun werk, hij steevast als antwoord kreeg dat ze dat beslist niet hadden, maar dat ze geld wilden of moesten verdienen. Het werd hem duidelijk dat die mensen de verkeerde afslag in hun leven hadden genomen. Toen kwam de gedachte in hem op om iets te maken dat aan de fundering van het mens-zijn werkt. Het was september 2010.

De 7 Essentials zijn bijzondere remedies. Zo werken ze op spiritueel niveau. Even ter vergelijking: bloesemremedies bevatten het trillingsgetal van de bloesems waarvan ze zijn gemaakt. Ze werken op emotioneel niveau. De Essentials daarentegen werken op spiritueel niveau, een niveau dat gaat over bewustwording en de directe oerbron. Micha maakte ze, niet zozeer voor de individuele mens, maar voor de mensheid. Hij zag dat de beschavingen die deze wereld vroeger kende en die opeens verdwenen waren, ons als mens zo ontzettend veel zouden kunnen leren over hoe we met de wereld zouden moeten omgaan. Hij was nog jong toen hij al zag hoe de wereld eraan toe is, dat de mens haast geen beschaving meer kent. De 7 Essentials laat de mens terugkeren naar de fundering van de mensheid waar innerlijke beschaving en innerlijke wijsheid in thuishoren, maar ook kennis, want die is overal aanwezig, je moet er alleen een vorm aan kunnen geven. Alwetende kennis. Vergeleken daarmee kun je onze tegenwoordige kennis typeren als ‘plastic’, oftewel ‘nep’. Dit gaat over de waarheid!

Ook de reden waarom je de Essentials toedient aan een cliënt of aan jezelf is een andere dan bij de bloesemremedies. Je doet het niet om een individueel probleem of emotie waaraan je wilt werken, nee, met deze werk je aan het h