Laerdal CPR meter

SKU: T4 0553

Levertijd: 6-11 werkdagen

€ 810,10

Excl. BTW: € 669,50

Productbeschrijving

Laerdal CPR meter

CPRmeter

Biedt de getrainde reddingswerker QCPR-technologie om in kritieke momenten betere resultaten te behalen na een plotselinge hartstilstand.

Reanimatiekwaliteit doet ertoe

De getrainde reddingswerker weet dat tijd en optimale behandeling cruciaal zijn voor het overleven van een patiënt met een plotselinge hartstilstand. Goede reanimatie gecombineerd met vroege defibrillatie is essentieel om de overlevingskans te vergroten.1-3 Richtlijnen 4-5 geven aanwijzingen over een aantal parameters die een goede reanimatie definiëren. De uitdaging voor alle noodhulpverleners blijft echter:Hoe kan reanimatie volgens de richtlijnen consequent toegepast worden tijdens de gehele keten van overleving?

Patiënten verschillen

In de richtlijnen wordt aanbevolen de borstkas van de patiënt minstens 5 cm in te drukken. Het is echter moeilijk om te weten wanneer de diepte van 5 cm bereikt is. Aangezien de stijfheid van de borstkas per patiënt verschilt, is voor sommige patiënten veel meer drukkracht nodig om aan dezelfde richtlijn te voldoen. Dit maakt het allemaal nog ingewikkelder.

Hoe werkt CPRmeter™?

CPRmeter™ heeft twee geïntegreerde sensoren: de ene meet de versnelling en de andere meet de kracht. Een geavanceerde microprocessor meet beide parameters voortdurend tijdens elke compressie, en speciale algoritmes zetten de verzamelde gegevens om in betekenisvolle informatie.De versnellingsmeter meet de diepte en snelheid van de borstwandbeweging gedurende iedere compressie en zet deze gegevens om in de afgelegde weg. 
De krachtsensor meet de toegepaste kracht tijdens reanimatie en wordt ook gebruikt om waar te nemen of de borst van de patiënt tussen de compressies volledig terug kan veren. Er wordt feedback gegeven als hulpverlener tijdens de reanimatie leunt. Dit helpt de getrainde hulpverlener borstcompressies volgens de richtlijnen te geven, ongeacht de stijfheid van de borstkas van iedere individuele patiënt.

De robuuste constructie en uitstekende kijkhoeken maken, zelfs in zware omstandigheden, CPRmeter ideaal voor de chaos van een noodsituatie.
De CPRmeter™ maakt gebruik van Laerdals nieuwste generatie Q-CPR technologie om de resultaten van reanimatie te registreren en documenteren. Deze mogelijkheid om gebeurtenissen objectief te evalueren is essentieel voor teamverbetering en voor het vaststellen van de beste manier om de resultaten voor patiënten te kunnen verbeteren.

Snelle evaluatie Q-CPR

Getrainde hulpverleners krijgen door de mogelijkheid om met de CPRmeter™ het resultaat van hun reanimatie te evalueren meer verantwoordelijkheid en motivatie. Dit kan helpen met het vaststellen dat de reanimatie optimaal was, of aangeven waar verbetering mogelijk is, wat tijdens de debriefing besproken kan worden.

Q-CPR Review

Een optionele Micro SD-kaart kan uitgebreide statistieken van reanimaties opslaan voor diepgaande evaluaties en debriefings. De gebruiker kan:

Een grafische weergave van een reanimatie maken voor debriefing

Een aparte reanimatie-rapportkaart maken en afdrukken

Statistieken van meerdere reanimaties samenstellen

De CPRmeter helpt de getrainde hulpverlener kwaliteitsreanimatie te leveren door hem of haar dynamische real-time feedback op essentiële parameters van reanimatie te geven.