Chlamydia zelftest

SKU: MSM_SC-Gla

Levertijd: 1-5 werkdagen

€ 17,95

Excl. BTW: € 14,83

Productbeschrijving

Zeer betrouwbare en CE gekeurde chlamydia thuistest voor vrouwen. Binnen 10 minuten direct resultaat.

Chlamydiatest voor vrouwen. Test jezelf gemakkelijk thuis op Chlamydia, een van de meest voorkomende soa’s. Zeer betrouwbaar en binnen 20 minuten direct resultaat!

Chlamydiatest: waarom testen?

Deze test detecteert chlamydia trachomatis, de meest voorkomende seksueel overdraagbare infectie. Deze soa heeft vaak weinig of geen symptomen, waardoor je meestal niet doorhebt dat er iets aan de hand is. Toch kan chlamydia leiden tot ooginfecties, artritis en ontsteking van de urinewegen. Blijft chlamydia onbehandeld, dan kan het zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. De soa is gemakkelijk te behandelen, dus neem geen risico en doe comfortabel thuis een chlamydia zelftest.

Chlamydia thuistest: hoe werkt het?

Met deze chlamydiatest breng je zelf een wattenstaaf in de vagina, waarbij je het staafje gedurende 30 sec ronddraait. Vervolgens steek je het wattenstaafje in het bijgeleverde. Druk het staafje tegen de wanden en de bodem. Houd het staafje 5 minuten in het flesje. Sluit het flesje daarna en schud goed. Open het flesje weer en doe 2 druppels op de testcassette. Na 15 minuten kun je de uitslag aflezen. Let op! Wacht je langer dan 20 minuten, dan is de uitslag niet meer betrouwbaar.

Voor wie is de chlamydia zelftest?

Deze chlamydia thuistest is geschikt voor vrouwen. Bij onbeschermd seksueel contact is het altijd aan te raden een chlamydiatest af te nemen, omdat de soa vrijwel geen symptomen heeft. Ook als je nergens last van hebt, kan het zijn dat je besmet bent. Ook je seksuele partner kan (al tijden) besmet zijn, zonder het zelf door te hebben. Chlamydia komt veel voor bij o.a.:
• Jongvolwassenen (15-25 jaar)
• Mensen met wisselende seksuele partners
• Seksuele partners van geïnfecteerde mensen (die zelf niet weten dat ze besmet zijn)
• Pasgeboren baby’s van geïnfecteerde moeders

In geval van infectie wordt aanbevolen dat de mannelijke (seksuele) partner ook een test en eventueel een behandeling ondergaat.

Chlamydia en zwangerschap

Chlamydia verhoogt de infectie de kans op buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en vroeggeboorten. Doe daarom bij enig risico altijd een chlamydiatest in het geval van een zwangerschap. Ongeveer 50% van de besmette moeders geeft de infectie door aan hun pasgeboren kind.